• Björnlunda/Mölnbo-Råby: 1-1 i andra träningsmatchen.

Björnlunda/Mölnbo IF mötte på Söndagen Råby/Rönö i sin andra träningsmatch för året. Råby som spelar i div 6 kom till spel med Björnlundasonen Emil Stejdahl i sin startelva. Och släkten är inte alltid värst. Matchen slutade 1-1. Startelvan Håkan Peter Isa Gurra Max Niklas Viktor Max Charbel Filip Johan Matchen: Matchen börjar rätt stelt, båda lagen känns inte riktigt vakna, man känner på varandra utan att ta för sig. Men ju mer tiden går, desto mer tar Råby över taktpinnen, man har mycket boll och rullar mycket och vi är de som får jaga boll. Men även fast att Råby har mest bollinnehav så uteblir de farliga chanserna, vi har bra koll på de några halvfarliga målchanser som skapas. Vi sticker upp emellanåt, försöker hålla bollen men det vill sig inte, varken för Björnlunda/Mölnbo eller Råby. Det är inga första 45 som man kommer berätta för barnbarnen direkt. 0-0 i halvtid och ett ställningskrig där Råby har mest boll utan att skapa något. Vår enda chans är en frispark från Viktor som målvakten tar enkelt. I andra halvlek öppnar sig matchen något av förklarliga skäl, trötta spelare i kombination med att Råby försöker trycka på ännu mer ger chanser till kontringar. Matchbilden halva andra halvlek är som första, Råby äger boll och rullar fram och tillbaka, utan att komma någonstans egentligen. Dock ska de ta ledningen efter en fast situation, ett hårt inlägg vid frispark och en ensamstående Råbyspelare nickar enkelt in ledningen till Råby. 0-1, efter 50 minuters spel. Efter målet så har Råby några farliga hörnor som dock inte ger utdelning. Sista 25 av matchen så börjar vi komma in i matchen, vi vågar hålla bollen på ett annat sätt nu, vi börjar hota Råby mer. Filip kommer helt fri med målvakten, som gör en kanonräddning, släpper dock retur som tyärrr Max Lord missar. Filip får även en andra bra möjlighet att kvittera, detta efter att Max snor bollen av en Råbyförsvarare och man kommer två mot en, men tyvärr så räddar målvakten även denna gång. Men kvitteringen skulle inte dröja, frispark 5 meter utanför straffområdet, Rickard skjuter i stolpen och Charbel är vaken och håller sig framme vid returen och lägger in bollen i öppet mål. 1-1. Slutet av matchen tar Råby över igendock utan att skapa några heta målchanser och matchen slutar 1-1. Sett till målchanser så hade vi fler klara sådana och kunde med lite tur vunnit denna match, sett till matchbild var det Råby som höll i taktpinnen i 65-70 minuter och hade mest boll. Men det är en bra träningsmatch från vår sida, där vi har 7-8 spelare borta pga skador/sjukdomar som dessutom med stor sannolikhet är startspelare. Dessutom med ett sent återbud från Dante, så får vi säga att matchen är väl genomförd och med alla i träning så blir Björnlunda/Mölnbo att räkna med iår. Seniorlag 15 mar 2015 0kommentarer
  • Inför Björnlunda/Mölnbo-Råby

På Söndag är det dags för årets andra träningsmatch. Den spelas på "Mossens" konstgräs och motståndaren heter Råby. Matchstart 13.00. Ett Råby som för många år tillbaka i tiden utsågs till Sveriges sämsta lag av Aftonbladet. (Tror jag). Dock är det andra tider nu, Råby är ett stabilt lag som huserar i div 6. Där de förra säsongen slutade sexa. En placering före Gnesta FF. Läget i laget inför matchen: Trots förlusten senast mot Mariefred, där vi förövrigt visade att vi kan spela bra fotboll, men att det även finns saker vi måste bli bättre på, så är det mycket harmoni i laget, där alla är positiva och verkligen bidrar till gruppen med bra energi. Vi har dock en hel del skador, trots detta så kommer vi kunna ställa upp med ett starkt manskap på Söndag. Truppen till Söndag. Håkan Nail Niklas Isa Gurra Max Max Viktor Dante Filip Norling Johan Rickard Peter Det kan eventuellt tillkomma 2-3 namn till. Peros tankar inför matchen: "Matchen på Söndag blir ett tufft test för oss, Råby är ett bra lag och vi måste jobba hårt hela laget och täppa till bakåt och ta vara på de chanser vi kommer få. För om man går tillbaka till förra helgens match mot Mariefred, så hade vi ett bra lagspel för att vara första matchen tillsammans med Mölnbo, men i den matchen så saknade vi skärpa sista tredjedelen. Det måste vi bli bättre på denna match." Notis: Björnlundasonen Emil Stejdahl spelar numera i Råby, och chansen är stor att han går in i fel omklädningsrum på Söndag. Återstår att se om "Släkten är värst". Matchstart 13.00, Hagstumosse. Be there! Seniorlag 13 mar 2015 0kommentarer
  • Förlust i första träningsmatchen

Årets första träningsmatch är färdigspelad. Och årets första Björnlunda/Mölnbo i ett gemensamt lag är färdigspelad. 1-0 i baken båda halvlekarna innebar en 2-0 förlust borta mot IFK Mariefred på Hammarens IP Startelvan Patrik Krantz Masen Isa Gurra Niklas Dante Max Linde Tshepo Filip Matchen Vi inleder med att ha mycket boll, Mariefred får mest försvara sig, vi rullar runt och äger matchen men utan att skapa de riktigt heta chanserna. Sista tredjedelen måste bli bättre, och att ta rskott vid rätt tillfällen. Efter ca 20 min tar ändå Mariefred ledningen med 1-0 genom slarv från vår sida. En bjudning helt enkelt. Men vi kör på och matchbilden i första är densamma i nästan 45 min, vi äger bollen, Mariefred försvarar sig. Men vi skapar inte riktigt några heta chanser. Precis som väntat bli andra halvlek jobbigare, vi gör några byten och testar även ett annat spelsystem. Det ska även sägas att det var stark motvind, men det var självfallet lika för båda lagen. Om vi ägde boll och matchen i första halvlek så var det precis tvärtom i andra, vi blir passiva, slår ifrån oss bollen, och får mest jaga boll. Självklart gör bytena stor skillnad, men även att vi även byter spelsystem. Mariefred gör även också 2-0 på en frispark. De har även någon chans till att utöka ledningen. Matchen slutar med förlust 2-0. Men för att vara första matchen för Björnlunda/Mölnbo och att vi i första visar att vi kommer vara riktigt bra, så får man ändå vara nöjd med dagen trots förlust. Syftet med dagen var inte att åka och toppa laget, utan att få igång truppen, alla skulle få speltid. Testa olika system. Och huvudsaken är att laget har potential men även vilja att vinna fotollsmatcher. Med några träningsveckor till och bättre kvalitet sista tredjedelen så kommer säsongen bli rolig. Seniorlag 8 mar 2015 0kommentarer